Palace Catering / Helyszínek / Törley Pezsgőpincészet

„Nagy szorgalom és kitartás mellett sikerült nekem az eddig ismert champagne-i pezsgőboroknál sokkal kitűnőbbet előállítani”

... írta Törley József 1882-ben azzal az öntudattal, amelynek megalapozottsága pár év múlva megkérdőjelezhetetlenné vált:
addigra a Törley pezsgőket már világszerte ismerték, elismerték és ünnepelték. 


Látogatóközpont

Különleges élmények várnak a pezsgőzés szerelmeseire a budafoki Anna utcában. Egyedülálló tárlattal várja vendégeit a Törley Pezsgőpincészet, ahol korabeli eszközökön és relikviákon keresztül tekinthetünk be a múlt és jelen pezsgőkultúrájába. A Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont egyik érdekessége egyedi megjelenése. A pezsgős pohár, palack és dugó formájú kiállítótereken végighaladva megismerhetjük a Törley „Pezsgőborgyár” és a Pezsgőrend különleges történetét és bebarangolhatjuk a magyar pezsgőzés világát, valamint betekintést nyerhetünk Törley József, az alapító életébe.

Pincészet

A Törley Pezsgőpincészet alapítása óta (1882) folyamatosan készíti kiváló pezsgőit. A palackban erjesztett és érlelt pezsgők előállítása az Anna utcában történik, ahol pezsgőmáglyák, rázóállványok, kázék és magnum palackok világában ismerkedhetünk meg a különböző pezsgőkészítési eljárásokkal. Megtudhatjuk azt is, hogyan „született” a pezsgő, hogyan vált Budafok a magyar pezsgőgyártás fellegvárává, megkóstolhatjuk a minőségi Törley pezsgőket.

Zsolnay Díszterem

A Törley Pezsgőpincészet márványtermét, a pécsi Zsolnay gyár mozaikja díszíti, melyet pincesétát követő pezsgőkóstoló helyszíneként javasoljuk, illetve pezsgővacsora választása esetén az étkezés zajlik e teremben.

Szabadcsarnok és kert

A félig nyitott árkádos vörös téglafalú csarnok a pezsgőpincék fölött kialakított parkhoz kapcsolódik. Szabadtéri fogadások és vacsorák kiváló helyszíne e terület. A lakóházak közelsége miatt programok 22.00-ig szervezhetők.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nyitva tartás:
Vendégeink egyéni igényeihez igazítva előzetes egyeztetés szerint.