Palace Catering / Szolgáltatások / Magyaros est

Folklór estjeinkkel a magyaros étterem és borkultúra specialitásait kínáljuk, valamint a néptánc és népzene tradíciójába nyújtunk betekintést. Egy mozgalmas, élőzenés, táncműsorral és gasztronómiai programokkal fűszerezett vacsorára invitáljuk a Borkatakomba Étterembe. Várjuk mindazokat a Magyarországra látogató vendégeket, akik egy három és fél órás, szórakoztató est keretén belül kívánnak megismerekedni a magyos ízekkel és tradícióval.
 
Kíváló kiegészítése a magyaros estnek egy borkóstolóval egybekötött pinceséta a Záborszky Kúrián. A tárlat nemcsak Budafok a borral és a pezsgővel való szoros kapcsolatába enged betekintést, hanem Magyarország történelmi borvidékeit fogja össze egy helyen Budafok Borváros Borutcájában. Ezzel a negyven perces történeti pincesétával a borfogysztást színvonalas kulturális élménnyé tudjuk emelni vendégeink számára.


Táncprogramok

Kulturális élménnyé varázsoljuk az étel elköltését táncprogramunkkal, mely betekintést nyújt a magyar néptánc és népviselet régiónként is nagyon különböző tradícióiba.

A helyi, budafoki néviseletben bemutatott nyitótáncot követően, bátrabb vendégeinket is felkérjük egy fordulóra, akik társai hangos biztatása mellett mutathatják be a magyar néptánc iránti elkötelezettségüket. Az előadás első részét az udvarlás tradicionális formáit bemutató férfi és női botos, üveges és ostoros táncok zárják.

A műsor második részében a magyar táncstílust megtestesítő szatmári csárdás, harmadik felvonásban a kalotaszegi tánc, majd a ritmusos cigánytánc zárja a produkciót.

Tradicionális magyar ízek

Célunk, hogy a magyar konyhaművészet remekeit megismertessük vendégeinkkel. A fogásokról olimpiai érmes mesterszakácsunk Révész József és csapata gondoskodik.

Az est folyamán lelkes vendégeink versenybe szállhatnak olimpiai érmes mesterszakácsunkkal és közreműködhetnek a főfogás egy tipikusan tájjellegű alapanyagokból (libamáj, hagyma, szalonna, piros paprika és tarhonya) összeállított köretének elkészítésében.

A látványfőzés során, az étteremben, a vendégek előtt, a páratlan ízvilágú Mike-budai ragut készítjük el, melyet felszolgálóink köretként a főétel mellé tálalnak.

Cigányzene

Az Állami Népi Együttesben is fellépő együttes, Balázs József és négytagú cigányzenekara szórakoztatja vendégeinket.

Zenészeink repertoárja a hagyományos magyar nótáktól, a chansonokon és operákon át, a klasszikus komolyzenéig terjed.

Örömmel játsszák a vendégek szülőföldjének dallamait is, ezzel garantálva a feledhetetlen hangulatot.

Fotósbor

Az itt töltött idő legszebb pillanatait megörökítjük, és a fotót egy üveg budafoki bor cimkéjében magukkal vihetik. Így szeretnénk emlékezetessé tenni az éttermünkben eltötltött estét.